EROL KAVUNCU YANGINZEDE AİLELERİ ZİYARET ETTİ

Okuduğunuz haber
1 İLÇE, 2 ŞEYHÜLİSLAM PANELİ

BAŞKAN ALİ SÜLÜK BASIN BAYRAMINI KUTLADI

Anasayfa   /    Kültür ve Sanat    /    1 İLÇE, 2 ŞEYHÜLİSLAM PANELİ

1 İLÇE, 2 ŞEYHÜLİSLAM PANELİ

Hazırlıklarına başlanan 1 İlçe, 2 Şeyhülislam Paneli sonbaharda İskilip’te yapılacak.

KÜLTÜR VE SANAT      24 Temmuz 2021 - 15:04     0

1 İLÇE, 2 ŞEYHÜLİSLAM PANELİ

 

1 İLÇE, 2 ŞEYHÜLÜSLAM PANELİ

Önceki ay yapılan Akşemseddin Panelinin ardından bir ilçe 2 Şeyhülislam panelinin hazırlıklarına başlandı. Panelin yönetimini hemşerimiz, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ertürk yönetecek. 

İskilip’i ve Yetiştirdiği Alimleri tanıtım atağı çerçevesinde düzenlenecek panel hakkında bilgi veren Fikret Kısar; “Bizleri yetiştiren İlçemiz İskilip’e vefa borcunu ödüyoruz. Meşhur Şeyhülislam Ebusuud  İskilibinin hayatı, yazdığı ve Arap aleminde çok bilinen  Tefsirini tanıtmak istiyoruz.

İskilip’in yetiştirdiği Şeyhülislam Sunullah Efendi ise 3 kere gidip 4 defa gelmiş olup babası Yeni Camii yaptıran Kadıasker Cafer Çelebi olup, Alimlerin Alimi olarak anılmaktadır” dedi. Kısar, Paneli yönetecek olan Prof. Dr. Mustafa Ertürk’ ün Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı olduğunu, Ertürk’ün İskilip’in evladı olup ilçemizle ilgili doktorası bulunduğunu söyledi.

Hazırlıklarına başlanan 1 İlçe, 2 Şeyhülislam Paneli Eylül ayının ilk haftası İskilip’te yapılacak.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ