İSMET USLU YENİDEN BAŞKAN

Okuduğunuz haber
AZMİMİLLİ ORTAOKULU LGS’DE YİNE BİRİNCİ

MÜFTÜ, YANGINZEDE AİLELERİ ZİYARET ETTİ

Anasayfa   /    Eğitim    /    AZMİMİLLİ ORTAOKULU LGS’DE YİNE BİRİNCİ

AZMİMİLLİ ORTAOKULU LGS’DE YİNE BİRİNCİ

1 milyon 38 bin 492 8. Sınıf öğrencisinin nitelikli liseler için ter döktüğü LGS 2021 sınavında gelenek bozulmadı ve İskilip ilçe birincisi yine Azmimilli Ortaokulundan çıktı.

EĞİTİM      04 Temmuz 2021 - 12:46     1

AZMİMİLLİ ORTAOKULU LGS’DE YİNE BİRİNCİ

 

1 milyon 38 bin 492 8. Sınıf öğrencisinin nitelikli liseler için ter döktüğü LGS 2021 sınavında gelenek bozulmadı ve İskilip ilçe birincisi yine Azmimilli Ortaokulundan çıktı.

 

 Büyük bir çoğunluğu uzaktan eğitimle geçen 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı 8. Sınıflar için oldukça zor geçti. Sınav motivasyonlarının geri kazanılması hayli zor oldu. Gerek öğretmenlerin gerek öğrencilerin özverili çabaları ve verimli çalışmaları sonucunda istenilen başarıya ulaşıldı.

Süreçle ilgili açıklamada bulunan Okul Müdürü Sadık EŞKİ :“Liselere Giriş Sınavı (LGS) 2021 sınavına girecek yaklaşık 1 milyon öğrenci için kaygı en tepeye tırmanırken Milli Eğitim Bakanlığımız EBATV, bizler ise online derslerle öğrencilerimizi desteklemeye ve hazırlamaya çalıştık. Azmimilli Ortaokulu bu süreçte gerek okul idaresi gerekse öğretmenler olarak aktif rol alıp sınava girecek 95 öğrenciye tek tek ulaşarak bilgilendirmeye, bilinçlendirmeye ve sınava hazırlamaya çalıştı. Zaman zaman yüz yüze devam eden eğitimde öğrencilerimizin eksiklerini kapatabilmek, kaybettikleri motivasyonu geri kazandırabilmek için var gücümüzle çabaladık. Öğrencilerimiz de bu çabayı boşa çıkarmadı ve hepimizi mutlu edecek başarılara imza attılar.

Türkiye geneli sıralama nitelikli okul kazanılabilecek %20 lik dilime yaklaşık 30 öğrencimiz girdi. Özellikle Türkiye genelinde ilk 4000 öğrenci arasına giren öğrencimiz Zeynep Çörüş, hepimizin gururu oldu. Hem okul birincimiz hem de ilçe birincimiz olan Zeynep, hedefi olan Ankara’da bir Fen Lisesi kazanmayı sonuna kadar hak etti. Okul sıralamamızda ilk 10 a giren öğrencilerimizi gururla dile getirmek isterim.

 

SIRA     ADI      TÜRKİYE GENELİ YÜZDELİK DİLİM

                                  

1          ZEYNEP ÇÖRÜŞ          0,4      

2          EFE KAAN ZAKİN         1,17    

3          KADİR ŞAHİN   1,34    

4          FURKAN YAĞIZ KARAKUŞ 2,54          

5          HASAN EREN BAYKAL 3,3      

6          MEVA ARMUTLU        4,03    

7          NEFİSE ŞAHİNBAŞ       5,48    

8          AZRA RABİA ŞENTÜRK           5,54    

9          EMİNE ECE ERKEN     5,95    

10        FURKAN İNCİ   6,96    

 

Kendi çabaları ve gayretleri yanı sıra okulumuzun kıymetli öğretmenlerinin özverili çalışmaları bu başarının kilit taşlarıdır. Öğrencilerimize bundan sonraki öğrenim hayatında başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

 

Hiçbir başarı tesadüf değildir. Her yıl Liselere Giriş Sınavında (LGS) başarısına bir yenisini daha ekleyen Azmimilli Ortaokulu, okul idaresi ve deneyimli öğretmen kadrosuyla daha nice başarılara imza atacağından şüphe duyulmasa gerek.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

Toplam 1 yorum yapılmış.

Adem Yıldız
Öğrencilerin çoğu özel ders ya da kurs aldılar. Hem de kendi öğretmen ve müdürlerinden. Bunlardan da bahsedin birazcık isterseniz övünürken. Sene boyu 5 ila 10 zengin ve itibarlı öğrencilere oynandı. Diğerlerini boşver. Nasılsa sınav sonrası övünecek malzeme yetiyor. Çok yazık...
3 Yıl önce

GÜNÜN MANŞETLERİ