AHMET SAMİ CEYLAN’A MUHTARLARDAN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Okuduğunuz haber
CEYLAN “ÇORUM, ÖRNEK GÖSTERİLEN BİR İL HALİNE GELDİ”

TOPLUMU TAHRİK EDİCİ PROVOKATİF İFADELERDEN KAÇINMAK BİR VATANDAŞLIK GÖREVİDİR!

Anasayfa   /    Ekonomi    /    CEYLAN “ÇORUM, ÖRNEK GÖSTERİLEN BİR İL HALİNE GELDİ”

CEYLAN “ÇORUM, ÖRNEK GÖSTERİLEN BİR İL HALİNE GELDİ”

AK Parti MKYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AK Parti hükümetinin her zaman çiftçilerin yanında olduğunu belirterek, 2002 yılında 1,8 milyar lira olan çiftçi desteklerinin 2022 yılına kadar 30 kat artırılarak 34 milyar liraya yükseltildiğini vurguladı.

EKONOMİ      04 Kasim 2022 - 12:41     0

CEYLAN “ÇORUM, ÖRNEK GÖSTERİLEN BİR İL HALİNE GELDİ”

 

AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Çorum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Naki Özkubat, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yılmaz Kaya, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İskilip İlçe Başkanı ve Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Akaydın, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Şahin, Ali Alıcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Sadettin Ünlü, Tuna Eser, Meclis Üyeleri Murat Longa ve Sadık Tan’ı TBMM’de misafir etti.

Ticaret Borsası’nın yapılan olağan genel kurulunda yeniden göreve seçilen Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Naki Özkubat, Meclis Başkanı Yılmaz Kaya ve yönetimini kutlayan Ceylan, Türkiye’de ve Çorum’da tarım ve hayvan sektörüne verilen desteklerle ilgili bilgiler verdi.

“ÇORUM, ÖRNEK GÖSTERİLEN BİR İL HALİNE GELDİ”

Çorum’un 5 yılda tarım ve hayvancılıkta örnek gösterilen bir il olduğunu vurgulayan Milletvekili Ceylan, “Çorum’un son 5 yılda tarım ve hayvancılıkta konuşulan ve örnek gösterilen bir il haline geldi, çiftçinin her üründe bu sene verimli bir yıl geçirdi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çiftçimizin yanında olacağı” ifadelerini kullandı.

Çiftçilere mazot ve gübre desteklerinin 2023 yılı Mart ayında ödemeye başlanacağını dile getiren Ceylan, “Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olarak, hububat üreten çiftçilerimize 2022 yılı dönemine ait mazot ve gübre desteklerini 2023 Mart ayı yerine bu yıl içinde ödemeye başlayacağız. Çiftçilerimize yaptığımız mazot ve gübre destekleme sistemimizi değiştirdik. Ödemelerimizi öne çekiyoruz. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olarak hububat üreten çiftçilerimize 2022 yılı dönemine ait mazot ve gübre desteklerini 2023 Mart ayı yerine bu yıl içinde ödemeye başlayacağız. Mazot ve gübre desteklerinin öne çekilmesiyle çiftçilerimiz ekim döneminde girdi maliyetlerinin altında zorlanmadan üretim yapabilecektir. Ayrıca mazot desteğini ürün bazında yüzde 130 ile yüzde 395, gübre desteğini yüzde 130 ile yüzde 163, sertifikalı tohum kullanım desteğini yüzde 50 ile yüzde 150 arasında değişen oranlarda artırdık. Tabii burada değerli milletvekili arkadaşlarıma çok görev düşüyor. Bunları her zeminde anlatacağız, anlatacaksınız, işleyeceğiz, işleyeceksiniz. Buzağı başına verilen temel desteğimizi 370 liradan 500 liraya yükselttik” diye konuştu.

Tarımsal destekleme bütçesinin 2002 yılındaki 1,8 milyar lira seviyesinden 30 kat artışla 2022 yılında 34 milyar liraya çıkarıldığını kaydeden Ceylan, ”Geleneksel bitkisel üretimini desteklemek amacıyla verilen sıfır faizli yatırım ve işletme kredisinin üst limitini yüzde 100 artışla 200 bin liraya yükselttik. Bu kredinin yarısı mazot ve gübre alımında kullanılabilecek, üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmaya yönelik dijital dönüşüm hamlelerimize de bu arada devam ediyoruz. Ekim başından itibaren Çiftçi Kayıt Sistemi'ne elektronik devlet kapısından da erişim imkanı sağladık. Üreticilerimiz desteklemeler için tüm başvurularını artık herhangi bir yere gitmeden elektronik devlet üzerinden zahmetsizce yapabiliyor. Ekim başından bugüne toplam 400 binin üzerinde çiftçimiz Çiftçi Kayıt Sistemi belgesini elektronik devlet üzerinden oluşturdu. Geçmişte olduğu gibi çiftçilerimizin her zaman yanında olmaya ve sen üret yeter diyerek çiftçilerimizi ve üretimi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminde işgale direnen TBMM olduğuna dikkat çeken Ceylan, “15 Temmuz gecesi milli iradeyi hiçe sayanlar bir tek şeyi hesaba katmadı; egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. İstiklal Harbi'nde olduğu gibi, 15 Temmuz’da da işgalciye direnen yine bu meclis olmuştur. Gazi Meclis o gece emperyalizmin maşalarına göğüs gererek 2'nci kez gazi olmuştur. Taştan, topraktan inşa edilen bir binayı milletin kalbi hâline getiren Meclisimizi bunca yıl ayakta tutan bu inançtır. Bu Meclisi Mehmetçik'e kardeş kılan, gazi unvanını kuşanmasına vesile olan bu ruhtur” şeklinde konuştu.

Ceylan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz Türkiye’yiz. Ne böldürürüz, ne bölebilirler. Ay yıldızlı bayrağımız altında; tek millet, tek devlet, tek vatan şuuru izinde olduğumuzu bütün dünyaya haykırıyoruz. Bu ülkede darbe yapmayı düşünenler artık bir değil, bin defa düşünmek zorunda olacaklar. Aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyoruz. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi daim kılsın.”

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ