BAŞKAN, ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Okuduğunuz haber
ÇİFTÇİLERE 31 MİLYON LİRA DESTEK ÖDEMESİ

KAVGA KANLI BİTTİ; 1 ÖLÜ

Anasayfa   /    Gündem    /    ÇİFTÇİLERE 31 MİLYON LİRA DESTEK ÖDEMESİ

ÇİFTÇİLERE 31 MİLYON LİRA DESTEK ÖDEMESİ

Çiftçilerin ,14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü" kutlayan AK Parti MKYK üyesi, TBMM Tarım ve Orman Komisyonu Üyesi, Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, destek amaçlı verilen tarımsal destekleme ödemelerinin başladığını müjdeledi.

GÜNDEM      13 Mayis 2022 - 20:36     0

ÇİFTÇİLERE 31 MİLYON LİRA DESTEK ÖDEMESİ

 

Tarımsal destekleme ödemelerinin ne kadar olacağını ve ne zaman hesaplara yatırılacağını açıklayan Milletvekili Ceylan, yaklaşık 3,2 milyar lira tutarındaki tarımsal destekleme ödemelerinin başladığını söyledi.

DESTEKLEME ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Milletvekili Ceylan, 3 milyar 176 milyon 677 bin 292 TL´lik tarımsal destekleme ödemelerinin bugün başlayacağını duyurdu.

3 milyar 176 milyon 677 bin 292 liralık tarımsal destekleme ödemelerine bugün başladığına işaret eden Milletvekili Ceylan, desteklerin çiftçilere hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulundu.

Yağlı tohumlu bitkiler desteği (pamuk, ayçiçeği, kanola, aspir) 2 milyar 963 milyon 2 bin 192 lira, katı organik gübre desteği 195 milyon 77 bin 205 lira, kırsal kalkınma desteği 8 milyon 900 bin 947 lira, sertifikalı tohum üretim desteği 6 milyon 308 bin 817 lira, hububat-baklagil ve dane mısır desteği 2 milyon 13 bin 346 lira ve hayvan gen kaynakları desteği 1 milyon 374 bin 785 lira olarak belirlendiğini belirten Milletvekili Ceylan, yapılan destekleme ödemeleriyle yılın ilk 5 ayında, 2022 yılı bitkisel üretim destekleri bütçesinin yüzde 91'inin ödemesi tamamlanacağını kaydetti.

Çiftçilerin 14 Mayıs "Dünya Çiftçiler Gününü de kutlamayı unutmayan Milletvekili Ceylan,  Çiftçilerin, ülkemizin kalkınmasında, ekonominin büyümesinde, sofralara ulaşan türlü nimetin üretiminde alın teri dökerek, yoğun emek sarf eden kesimlerin başında geldiğini söyledi.

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün “Milli ekonominin temeli ziraattır.” sözleriyle açıklamasına devam eden Milletvekili Ceylan, Tarım sektörünün ülkemiz ekonomisinin temel taşı olduğunu belirtmiştir. İlimizde tarım ve hayvancılığın kalkınması bizim için büyük bir önem taşımaktadır. Bu kapsamda ilimizde, tarıma ve hayvancılığa yönelik yatırımları destekleyici çalışmalarımız her yıl artarak devam etmektedir. Bu vesileyle, emekleriyle toprağı yoğuran, sezonları süresince alın terini eksik etmeyen, soframıza gelen her türlü nimette büyük emeği geçen ve emeklerini, üretime dönüştüren tüm çiftçilerimizin, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyor, bol kazançlı, bereketli, sağlıklı bir yıl geçirmelerini temenni ediyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum" şeklinde ifadelerde bulundu.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ