Anasayfa /
Kültür ve Sanat
/
Hughette Eyüboğlu’nun adı sanatla yaşatılacak
Hughette EyüboÄŸlu’nun adı sanatla yaÅŸatılacak KÜLTÜR VE SANAT 30 Ekim 2024 - 23:24 0 ![]()
İskilip Belediyesi, kültür ve sanata verdiÄŸi önemi bir kez daha ortaya koyuyor. 6-10 Kasım tarihleri arasında gerçekleÅŸtirilecek “Hughette EyüboÄŸlu Bir Renk Bir İz” sanat çalıştayı ve sergisi, Türkiye’nin dört bir yanından gelen birbirinden deÄŸerli sanatçıları İskilip’te buluÅŸturacak. Bu deÄŸerli sanatçılar arasında üniversitelerin dekanları, profesörler ve doçent doktorlar da bulunuyor. Sanatçılar, ilçenin tarihi dokusundan ve doÄŸal güzelliklerinden ilham alarak eserlerini Hughette EyüboÄŸlu Konağı’nda üretecekler.
İskilip Belediyesi, etkinlik öncesinde, halk arasında “Yazmalı Konak” olarak bilinen mekânın adını Hughette EyüboÄŸlu Konağı olarak deÄŸiÅŸtirdi. Bu anlamlı ad deÄŸiÅŸikliÄŸiyle, kayınpederi olan ünlü ressam ve ÅŸair Bedri Rahmi EyüboÄŸlu’nun sanat ve İskilip’e olan sevgisini devam ettiren Hughette EyüboÄŸlu’nun anısı yaÅŸatılacak. Bedri Rahmi EyüboÄŸlu’nun, 1940’lı yıllarda İskilip’i ziyaret ettiÄŸinde, ilçenin zengin kültürel mirasından etkilenerek kaleme aldığı ünlü dizeler, bu köklü bağın ilk izlerini taşıyor: “Karadutum, çatalkaram, çingenem…”
Sanat etkinliÄŸinin küratörlüÄŸünü İskilipli hemÅŸehrimiz Güler Gök üstleniyor. Çalıştay süresince sanatçılar, İskilip’in güzelliklerinden aldıkları ilhamla sanatlarını bu tarihi konakta birleÅŸtirerek, Bedri Rahmi EyüboÄŸlu’nun Anadolu’ya duyduÄŸu derin sevgi ve baÄŸlılığı bir kez daha sanatseverlere anımsatacak.
Bu özel etkinliÄŸe ev sahipliÄŸi yapan İskilip Belediyesi, kültür ve sanata olan desteÄŸini her geçen gün daha da güçlendirerek, bölgenin kültürel mirasını gelecek nesillere aktarmayı hedefliyor.
X
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.
X
Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.
BAKMADAN GEÇMEYİN
FOTO GALERİ
SON DAKİKA HABERLERİ
|