BAŞKAN KIZILAY'IN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Okuduğunuz haber
İL ÖZEL İDARESİ'NDEN EVLİK YOLU AÇIKLAMASI

İSKİLİP'TE BULUNAN YAVRU KARACA KORUMA ALTINA ALINDI

Anasayfa   /    Gündem    /    İL ÖZEL İDARESİ'NDEN EVLİK YOLU AÇIKLAMASI

İL ÖZEL İDARESİ'NDEN EVLİK YOLU AÇIKLAMASI

Akşemseddin Hazretleri türbesinin Restorasyon ve Çevre düzenlemesi projesinin hazırlanmakta olduğu bildirildi.

GÜNDEM      11 Haziran 2021 - 14:25     0

İL ÖZEL İDARESİ'NDEN EVLİK YOLU AÇIKLAMASI

 

ÖZEL İDAREDEN EVLİK YOLU AÇIKLAMASI

Akşemseddin Hazretleri türbesinin Restorasyon ve Çevre düzenlemesi  projesinin hazırlanmakta olduğu bildirildi.

İl Özel İdaresi Çorum’un İskilip ilçesinde Akşemseddin Hazretlerinin köy yolunun problemi ile ilgili eleştirilere cevap verdi.

Yapılan yazılı açıklamada, Habercim19’da 6 Haziran 2021 tarihli ‘Gerekirse 20 bin imzayla Külliye’ye gideriz’ başlığında yayınlanan habere açıklık getirildi.

İşte o açıklama:

"Akşemseddin, İskilip'ten İstanbul'a uğurlandı" başlıklı haber içeriğinde, Bolu Çorumlular Derneği Kurucu Başkanının “21. Yüzyılda doğuda bile toprak yol kalmamışken, İstanbul’un manevi fatihi Akşemseddin Hazretlerinin köyünün yolu hala toprak yol olarak durması ne kadar tuhaf. Sözüm meclisten dışarı, bu yollardan katır bile geçemez..." ifadesi ile ilgili olarak kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekmiştir.

İskilip ilçesine bağlı Dereseki köyü ile bu köyün bağlısı olan Evlik mahallesinin 1. derece ana ulaşım yolu farklı güzergahlardan sağlanmaktadır. Dereseki köyünün 1. derece ana ulaşım yolu İkikise-Dereseki grup yolu üzerinden sağlanmakta olup, 10 km'lik bu yolun tamamı  asfalt sathi kaplama yapılmış olup, her iki köy asfalt yoldan faydalanmaktadır. Akşemseddin Hazretleri'nin köyü olarak ifade edilen Evlik mahallesinin 1. derece ana ulaşım yolu ise Kuzuluk-Ahvatyakası-Saraycık grup yolu üzerinden sağlanmakta olup, 19 km yolun tamamı asfalt sathi kaplama yapılmıştır. Evlik mahallesi ve diğer grup köyleri asfalt kaplama yoldan faydalanmaktadır.

Habere konu olan ve 'toprak yol' olarak ifade edilen yol ise Dereseki köyü ile Evlik mahallesinin ara bağlantı yolu olup yoğun olarak kullanılmamaktadır. İdaremizin 2. derece yol ağında bulunmakta ve stabilize kaplama vasfındadır.

Söz konusu bağlantı yolunun 2011 yılında onarımı ve devamında ise stabilize kaplaması yapılmıştır. Stabilize kaplaması ve makineli bakımı ihtiyaca binaen düzenli olarak yapılmakta, yaz ve kış aylarında sürekli araç trafiğine açık olup  ulaşım sorunu bulunmamaktadır.

Ayrıca İl Özel İdaresi tarafından Evlik mahallesinde bulunan Akşemseddin Hazretleri türbesinin Restorasyon ve Çevre düzenlemesi  projesi hazırlanmaktadır.”

habercim19.com

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ