İSKİLİP MESLEK YÜKSEKOKULU’NUN YER TESLİMİ YAPILDI

Okuduğunuz haber
İSKİLİP’İN YÖRESEL YEMEKLERİ BEĞENİLDİ

İSKİLİP’TE 25 MÜHENDİS EĞİTİM ALDI

Anasayfa   /    Kültür ve Sanat    /    İSKİLİP’İN YÖRESEL YEMEKLERİ BEĞENİLDİ

İSKİLİP’İN YÖRESEL YEMEKLERİ BEĞENİLDİ

İskilip Belediyesi tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türk Mutfağı Haftası kapsamında bu gün saat 12.00’de Çatalkara Restaurant’ta İskilip’in yöresel yemeklerinin tanıtımı ve sunumu yapıldı.

KÜLTÜR VE SANAT      24 Mayis 2023 - 19:39     0

İSKİLİP’İN YÖRESEL YEMEKLERİ BEĞENİLDİ

 

Yöresel lezzetlerimiz katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

GELENEKSEL İSKİLİP LEZZETTLERİ TANITILDI

Programda İskilip’e özgü ve ev hanımlarının yaptığı Yırtma yemeği, Su Kabağı yemeği, İskilip Tarhanası gibi çok sayıda yemek tanıtıldı.

EV HANIMLARINA TEŞEKKÜR BELGESİ

Yemeklerin yapımı ve sunumunda bulunan ev hanımlarına Milletvekilleri Vahit Kayrıcı, Oğuzhan Kaya İskilip Kaymakamı Yunus Emre Vural Belediye Başkanı Ali Sülük ve MHP İlçe Başkanı Ali Alıcı teşekkür belgesi takdim ettiler.

İSKİLİP YEMEKLERİ İÇİN PATENT BAŞVURUSU YAPILDI

Belediye Başkanı Ali Sülük Dolma Turşu ve Keşkek gibi İskilip'e özgü yemeklere coğrafi işaret tescil belgesi aldıklarını İskilip’e özgü geleneksel yemeklere de Coğrafi işaret ve patent başvurusu yaptıklarını söyledi.

EV VE İLÇE EKONOMİSİ İLE TANITIMA KATKI SAĞLANIYOR

Başkan Ali Sülük yöresel ürünlerin ilçe turizmine önemli ölçüde katkılarının olduğunu bu vesile ile hanımların üretime katıldıklarını, hem ev ekonomisine hem ilçe ekonomisine katkıda bulunduklarını söyleyerek emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

TANITIM PROGRAMI CUMHURBAŞKANLIĞIMIZIN HİMAYELERİMDE YAPILDI

 “Türk ve İskilip mutfağı hakkında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Ali Sülük “Cumhurbaşkanlığımız himayesinde, ilçemize ait yöresel yemeklerimizin tanıtıldığı Türk Mutfağı Haftasını Kutladık. İlçemizde ilk kez düzenlenen Türk Mutfağı haftası kapsamında yöresel yemeklerimiz; İskilip Tarhanası, İskilip Su Kabağı Yemeği, İskilip Yırtma Yemeği, İskilip Gül Baklavası, İskilip Dolması ve İskilip Turşusunun sunum ve tanıtımını yaptık.

Etkinlik kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürü Sümeyra Bektaş’ın davetleriyle yemeklerimizi ülkemiz genelinde tanıtımını yapacak İnfluencer Ayşegül Binici ve Hürriyet Gazetesi Gezi Yazarı Yaprak Gürdal ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ekibine teşekkür ederim" dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ