İSKİLİP’TE KANSER TARAMASI YAPILACAK

Okuduğunuz haber
JANDARMA, YAKA KAMERASI KULLANIMINA BAŞLADI

BİZİM TOKİ KONUTLARI NE OLDU?

Anasayfa   /    Gündem    /    JANDARMA, YAKA KAMERASI KULLANIMINA BAŞLADI

JANDARMA, YAKA KAMERASI KULLANIMINA BAŞLADI

JANDARMA, YAKA KAMERASI KULLANIMINA BAŞLADI

GÜNDEM      31 Mayis 2021 - 22:06     0

JANDARMA, YAKA KAMERASI KULLANIMINA BAŞLADI

 

Jandarma Genel Komutanlığınca; mülki, adli ve diğer görevleri yerine getirirken, şeffaflığı sağlayarak vatandaş memnuniyetini artırmak, kolluk görevleri esnasında karşılaşılan suç unsurlarına ait görüntüleri gerektiğinde delil olarak adli makamlara gönderme imkânlarına sahip olmak, iddia ve şikâyetleri engelleyerek güvenirliliği artırmak ve hesap verilebilirliği kolaylaştırmak maksadıyla yaka kamerası kullanımına başlanıldı.

Çorum Valiliği aracılığı ile yapılan açıklamada, “Bu sistemin amacı daha şeffaf bir şekilde halkla ilişkiler sağlamak ve meydana gelen konulara merkezden anında müdahale etmek. Çift taraflı güvence sağlayan bu sistem yol kullanıcılarını kolluğun herhangi bir haksız işlemine karşı korurken, kolluk görevlisini de haksız ithamlara karşı koruyacaktır.

Bu kapsamda Çorum İl Jandarma Komutanlığı yaka kamerası uygulamasını, vatandaşlara daha iyi hizmet vermek, Jandarma ile vatandaş ilişkilerinde yaşanabilecek sorunları ortadan kaldırmak amacıyla hayata geçirmiştir.

Kullanımına başlanılan yaka kameraları yüksek çözünürlükte görüntü ve ses kaydı yapmakla birlikte bu ses ve görüntüyü anında 4.5G üzerinden merkeze aktarma özelliğine sahiptir.

Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak, karayolunda emniyetli ve konforlu bir şekilde seyahatlerini temin etmek maksadıyla; Çorum İl Jandarma Komutanlığına bağlı tüm Asayiş ve Trafik ekipleri en yeni teknoloji kullanarak insan merkezli çağdaş yönetim anlayışı ile hizmet vermeye devam edecektir.” denildi.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ