BELEDİYEDEN POLİS ADAYLARINA HAZIRLIK KURSU DESTEĞİ

Okuduğunuz haber
REKTÖR BEYDEMİR İSKİLİP’ E HAYRAN KALDI

TARIM KREDİ, ÇORUM’DA ŞUBE SAYISINI ARTIRIYOR

Anasayfa   /    Kültür ve Sanat    /    REKTÖR BEYDEMİR İSKİLİP’ E HAYRAN KALDI

REKTÖR BEYDEMİR İSKİLİP’ E HAYRAN KALDI

Bilecik, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir beraberinde Rektör Yrd. Prof. Dr. Cenk Karakurt ve Genel Sekreter Dr. Özgür Özcan ile İskilip’i gezdi.

KÜLTÜR VE SANAT      18 Kasim 2022 - 22:38     0

REKTÖR BEYDEMİR İSKİLİP’ E HAYRAN KALDI

 

Tosya’dan taziye dönüşü İskilip’ i ziyaret eden Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Şükrü Beydemir, Rektör Yrd. Prof. Dr .Cenk Karakurt ve Genel Sekreter Dr Özgür  Ozcan’i meşhur Şeyhülislam Ebusuud  İskilibi’nin babası adına yaptırdığı camii önünde Fikret Kısar karşıladı.

Rektör ve ekibi 2.Beyazıd’ın hocası Muhiddin Yavsi ziyaretinden sonra Ebusuud Efendi’nin annesi ve Ali Kuşcu kızı Sultan Hatun’un mezarlarını ziyaret edip dua ettiler.   İskilipli Şeyhülislam Sunullah Efendinin Babası, âlimler âlimi olarak bilinen Kazasker Molla Cafer Çelebi’nin Üsküdar’daki evini satarak yaptırdığı camiye geçen misafirler mihrap ve minberdeki kök  boyasından yapılmış el işlemelerine hayran kaldılar.  Ziyaret Bedri Rahmi Eyüpoğlu Müzesinin gezilmesi ile son buldu.

Çatalkara Mutfak Sanat Merkezinde 500 yıllık Osmanlı Saray yemeği İskilip Dolması ve meşhur İskilip turşusunu tadan Rektör hoca Şeyh Edebali Üniversitesinde öğretim üyesi olan hemşerimiz Dr. Nazım İmal’i arayıp İskilip’ teki misafirperverliğe teşekkür etti.

Rektör Beydemir İskilip’ in tarih ve kültür hazinesi olduğunu üniversitelerimizin tarih bölümlerinin mutlaka İskilip’ i çalışmalarının gereğini belirtti. Rektör hoca, Üniversite Genel Sekreterine talimat vererek bölümlerinde derece yapan öğrencilerin yazın Dirilişten Geleceğe sloganıyla  tur düzenlenerek İskilip i görmelerini istedi.  İskilip in bu kadar geri kalmasını merak eden Rektör Beydemire Fikret Kısar; “İskilip olarak 80 yıldır sopa yiyoruz anladık,20 yıldır niye sopa yiyoruz bunun cevabını bulamıyorum” dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ