EPDK ELEKTRİK FATURALARINI MERCEK ALTINA ALDI

Okuduğunuz haber
ULU CAMİİ RESTORE EDİLİYOR

TKDK’DAN YENİ TESİSE YÜZDE 55 HİBE DESTEĞİ!

Anasayfa   /    Gündem    /    ULU CAMİİ RESTORE EDİLİYOR

ULU CAMİİ RESTORE EDİLİYOR

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, bu yıl içerisinde başlanacak olan restorasyonun 2023’te tamamlanacağını açıkladı.

GÜNDEM      13 Ocak 2022 - 22:17     0

ULU CAMİİ RESTORE EDİLİYOR

 

 AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Çorum’un tarihi simgelerinden biri olan Murad-i Rabi Ulu Camii’nin restore edileceğini açıkladı.

Ceylan, Çorum’da yüzyıllardır insanların ibadetini yaptığı Ulu Cami’nde zaman içerisinde tadilat gerektiren bir takım eksikliklerin ortaya çıktığını belirtti. Bu doğrultuda son zamanlarda tarihi camiinde restorasyon gerektiren bazı eksiklerin tespit edildiğini söyleyen Ceylan, Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanı içerisinde yer alan Ulu Camii’nin restorasyonunun 2022 yılı yatırım programına alındığını açıkladı.

Restorasyon ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak olan Murad-i Rabi Ulu Camii’nde restorasyon çalışmalarına hemen başlanacağını ifade eden Ceylan, restorasyonun 2023 yılında tamamlanacağını vurguladı.

Çorum’un tarihi mekanlarından biri olan Murad-i Rabi Ulu Cami’nin tarihi hakkında da bilgiler paylaşan Milletvekili Ceylan, Murad-i Rabi Ulu Camii’nin Selçuklu Sultanı III. Alâeddin döneminde 13. yüzyılın sonlarında yaptırıldığı kabul edildiğini hatırlattı.

1446 yılında yaşanan bir depremde büyük oranda yıkılan Camii’nin Mimar Sinan tarafından onarıldığını anlatan Ceylan, 1790 yılındaki depremde tekrar harap olan caminin, Çapanoğlu oğlu Abdülfettah Bey tarafından 1810 yılında bugünkü hali ile tekrar yaptırıldığını kaydetti.

Ceylan, Merkez Kulaksız Camii ve Mecitözü Alören Camii’nin de restorasyonunun 2022 yılı yatırım programında yer aldığını söyledi. 2022 yılı içerisinde ihale edilerek başlanacak olan restorasyon çalışmalarının 2023 yılında bitirileceğini anlatan Ceylan, tarihi mekanların korunmasına büyük özen gösterdiklerini vurgularken, geçmişi yaşatan tarihi eserlerin gelecek nesillere de en güzel şekilde bırakılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

 

    

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ