CEYLAN, “ÜLKEMİZİ ÖNCE 2023’E, SONRA DA 2053’E TAŞIYACAĞIZ”

Okuduğunuz haber
MHP LİDERİ İSKİLİPLİ EBUSSSUUD EFENDİ’NİN KISSASINI ANLATTI

İSKİLİP’TE BAYRAM HAZIRLIĞI SÜRÜYOR

Anasayfa   /    Gündem    /    MHP LİDERİ İSKİLİPLİ EBUSSSUUD EFENDİ’NİN KISSASINI ANLATTI

MHP LİDERİ İSKİLİPLİ EBUSSSUUD EFENDİ’NİN KISSASINI ANLATTI

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli bu gün yaptığı grup toplantısında İskilipli Ebussuud Efendi ile Kanuni Sultan Süleyman arasında geçen karınca kıssasını anlattı.

GÜNDEM      28 Haziran 2022 - 14:13     0

MHP LİDERİ İSKİLİPLİ EBUSSSUUD EFENDİ’NİN KISSASINI ANLATTI

 

MHP Lideri Bahçeli Türk Ocaklarının kuruluşunun 110. Yılında düzenlenen İslam Dünyasında Meseleler ve Çözüm Yolları Sempozyumuna CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılım ve konuşmalarına tepki göstererek İskilipli Ebussuud Efendi ile Kanuni Sultan Süleyman arasında geçen şu kıssayı anlattı;

 “Merhum Hünkârımız Kanuni Sultan Süleyman pek çok özelliğinin yanı sıra sanatkâr bir ruha da sahipti. Bir gün sarayın bahçesinde dolaşırken meyve ağaçlarının bazılarında çürüme fark eder. Dikkatle incelediğinde çürüyen ağaçların karıncaların istilasına uğradığını görür.

Ağaçları ilaçlamak istese de önce dönemin âlimi, Şeyhülislam ve hocası Ebussuud Efendi’ye danışmak ister ve şöyle seslenir;

Meyve ağaçlarını sarınca karınca günah var mı karıncayı kırınca?

Ebussuud Efendi’nin cevabı sarsıcı, öğütleyici ve düşündürücüdür!

Yarın Hakk’ın divanına varınca Süleyman’dan hakkın alır karınca”

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ