İskilip’te Akşemseddin’i Anma Programı düzenlendi

Okuduğunuz haber
30 BİN TONLUK LİSANSLI DEPO TÖRENLE AÇILDI

İskilip OSB’ye yatırımcı gelmeye başladı

Anasayfa   /    Ekonomi    /    30 Bin tonluk lisanslı depo törenle açıldı

30 Bin tonluk lisanslı depo törenle açıldı

İskilip’te Alıcılar Tarıma ait İskilip-Çankırı yolu üzeri 26. kilometrede LİDAŞ Lisanslı Depoculuk Anonim Şirketinin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

EKONOMİ      01 Haziran 2024 - 17:35     0

30 Bin tonluk lisanslı depo törenle açıldı

 

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından törende konuşan Alıcılar Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Ali Alıcı; İskilip ve bölgeye hizmet verecek 30 bin tonluk Lisanslı deponun kapasitesini bir yılda 50 bin tona, 5 yıl içinde de bölge tarımının tamamına hizmet verecek şekilde büyütmeyi hedeflediklerini söyledi.

 

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı; “Bu gün bu bölge, bu havza için çok önemli faaliyet için buradayız.  Halkımızın ilgisini görünce Lisanslı Depoculuk konusunun İskilip, Bayat ve ilimiz için ne kadar önemli olduğunu anlıyorum. Hem ülkemiz ekonomisine, hem çiftçilerimize finans anlamında, depolama anlamında güzel hizmetler verildiğini biliyoruz. Bu manada bölgemize faydalı olacağını müşahade ediyoruz. Çorum’umuzda tarım toprakları açısından güzel topraklarımız var. Yüzölçümüne baktığımız zaman Türkiye’de dokuzuncu sıradayız. Bunun yüzde 52’ si tarıma elverişli toprak ve bunun yarısı sulanabilen ve şu anda güzel sulama yapılabilen topraklar. Birçok ürünlerimizde de Türkiye’de ilk sıralarda olduğumuzu görüyoruz. Bu ve buna benzer tesisler tarımsal ürünlerimizin değerlendirilmesi açısından elzem. Yani şimdiye kadar olmaması bile bir eksiklik. Biz bu tesisleri daha da artırmakla yükümlüyüz. Yatırımcımızı kutluyorum” dedi.

 

Konuşmalardan sonra dualar edilerek “Nazir Alıcı LİDAŞ” Lisanslı Deposunun açılış kurdelesi dualarla kesildi. Katılımcılara İskilip Dolması ikram edildi.

 

Programa 27. Dönem Milliyetçi Hareket Partisi Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, İskilip Kaymakamı Ramazan Polat, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, çevre ilçelerin Belediye Başkanları, Sivil Toplum ile siyasi partilerinin il ve ilçe temsilcileri, çiftçiler ve çok sayıda davetli katıldı.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ