İTFAİYE FACİAYI ÖNLEDİ

Okuduğunuz haber
TOKİ KONUTLARININ İHALESİ 2022’DE YAPILACAK

KAYMAKAM ELİGÜL’DEN GÜVENLİK GÜÇLERİNE ZİYARET

Anasayfa   /    YAŞAM    /    TOKİ KONUTLARININ İHALESİ 2022’DE YAPILACAK

TOKİ KONUTLARININ İHALESİ 2022’DE YAPILACAK

Yaşanan gelişmeler doğrultusunda İskilip İlçesi’ne TOKİ konutlarının hızlandığının görüldüğünü söyleyen Milletvekili Kaya, 2022 yılının 6. Ayında yapılacak toplam 100 bin konut projesi içerisinde İskilip'inde alınmasının amaçlandığını belirtti.

YAŞAM      01 Ocak 2022 - 03:15     0

TOKİ KONUTLARININ İHALESİ 2022’DE YAPILACAK

 

Milletvekili Oğuzhan Kaya, yeri belirlenen konutların 2022 yılında ihalesinin yapılmasının amaçlandığını açıkladı

 

AK Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, İskilip İlçesi’ne TOKİ konutları yapılması ile ilgili çalışmaların hız kazandığını belirterek, belirlenen yerle ilgili çalışmaların bitirilmesi halinde 2022 yılında konutların ihalesinin yapılabileceğini açıkladı.

AK Parti iktidarı döneminde Çorum’da merkez başta olmak üzere talep eden tüm ilçelere TOKİ tarafından konutların yapıldığını anlatan Milletvekili Oğuzhan Kaya, çeşitli gerekçeler ve geçmişte yaşanan bir takım sıkıntılar nedeniyle İskilip’in bu hizmetten yararlanamadığını hatırlattı.

Çorum’u bir bütün olarak gören ve hizmette hiçbir ayrım yapmayan AK Parti kadrolarının İskilip’e de diğer ilçelere olduğu gibi Toplu Konutların kazandırılması için yoğun gayret gösterdiklerini ifade eden Milletvekili Oğuzhan Kaya, kendisinin de bizzat konuyla yakından ilgilendiğini vurguladı.

Yaptıkları girişimler sonucunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından İskilip’e toplu konut yapılması kararının alındığını belirten Milletvekili Oğuzhan Kaya, bir süre önce İskilip Belediyesi’nden konut yapılacak alanlarla ilgili bilgi istendiğini ifade etti.

İskilip Belediyesi tarafından önerilen 3 alternatif üzerinde değerlendirme yapan Toplu Konut İdaresi’ Başkanlığı’nın Meydan Arifbey Mahallesi sınırları içerisinde yer alan belediye mülkiyetindeki 244 ada 425 parsel üzerinde ön proje çalışmalarına başlama kararı aldığını söyleyen Milletvekili Kaya, proje çalışmalarının başlatılabilmesi için söz konusu taşınmaz ile ilgili belediyeden kurum ve kuruluşlardan görüş almasının istendiğini anlattı.

Projenin hayata geçirilmesi konusunda İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük ve ekibinin işbirliği içerisinde büyük gayret gösterdiğini dile getiren Milletvekili Kaya, söz konusu taşınmaz ve civarını kapsayan alanda etüt, proje ve analitik çalışmaların olup olmadığının Orman Bölge Müdürlüğü, Devlet Demiryolları, Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, TEİAŞ’a gerekli yazılar gönderilerek sorulduğu yazıldığını açıkladı.

Yaşanan gelişmeler doğrultusunda İskilip İlçesi’ne TOKİ konutlarının hızlandığının görüldüğünü söyleyen Milletvekili Kaya, 2022 yılının 6. Ayında yapılacak toplam 100 bin konut projesi içerisinde İskilip’te alınmasının amaçlandığını belirtti.

 

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ