Ak Parti İlçe aday adayları bu gün teşkilata davet edildi.

Okuduğunuz haber
ADEM EFE GÖREVDEKİ BİR YILINI DEĞERLENDİRDİ

İskilip’te deprem

Anasayfa   /    Ekonomi    /    Adem Efe görevdeki bir yılını değerlendirdi

Adem Efe görevdeki bir yılını değerlendirdi

İskilip Ziraat Odası Başkanı Adem Efe basın toplantısı düzenleyerek başkanlığa seçildiği günden bu güne 1 yıllık faaliyetlerini kamuoyu ile paylaştı.

EKONOMİ      03 Subat 2024 - 01:42     0

Adem Efe görevdeki bir yılını değerlendirdi

 

Efe, göreve geldikten hemen sonra kişi ve kurumlarla ikili ilişkilerini sıcak tutarak bağlantılarını iyi hale getirdiklerini belitti. Adem Efe; “İlçemizde Ziraat Odası biz göreve geldiğimiz andan itibaren gündeme gelmeye tanınmaya başlandı.

İlk iş olarak Kurusaray köyündeki bölgedeki çiftçilerimize hizmet istasyonunda bulunan örnek meyve bahçesi gereksiz bir şekilde imha edilmişti.  Biz buraya 35 adet meyve ağacı dikerek tekrar örnek meyve bahçesi haline getirdik.

Göreve geldikten kısa süre içinde çiftçilerimize hiçbir ücret talep etmeden kanatlı hayvan alım aracılığı yaptıklarını söyleyen Efe “İlçemize bin 500 adet hindi, yaklaşık 2 bin adet yumurta tavuğu kazandırdık.

TMO İlçemizin kanayan yarasıydı. İlk günden itibaren TMO ile bağlantıya geçtik. İlçemizde TMO’ne yer tahsisi için belediyemizden yer sağlayarak çiftçilerimizin kullanımına tahsis ettik. 57 gün alım yaptık.

2023 sezonunda 26 bin ton 200 kilo hububat alımı yaptık. Bildiğiniz gibi 9 yıl önce İskilip’te bulunan Karadeniz Birlik kapatılmıştı. Üretici ürününü Bayat bölgesine teslim ediyordu. Milletvekillerimiz, siyasilerimizin katkılarıyla Karadeniz Birliğin İskilip’te tekrar alım yapmasını sağladık. Karadeniz Birlik tarafından 260 ton alım yapıldı.

Toprak analizi için Ticaret Odasıyla bağlantıya geçerek odamıza gezici toprak analizi cihazını getirdik. Yaklaşık 100 çiftçimiz odamızda toprak analizini gerçekleştirdi.

DOKAP destekli 18 tane sera kurulumu için proje yapıldı. Bunun 5 tanesi İskilip’e kazandırıldı. İl Tarım Müdürlüğü’müze, İlçe Tarım Müdürlüğü’müze Kaymakamlığımıza teşekkür ediyorum. 5 tane seramız üretim yapıyor. Sera kurulumu için yüzde 50 destekli projeler devam etmektedir.

2022 yılında biz görevde yokken İskilip’te 1 ton tohum elendi. 2023 yılında ise biz göreve geldiğimizde 2 bin 200 ton tohum elendi.

3 ayda faaliyete geçirdiğimiz Meyve kurutma tesisimizde bölgemizde yetişen özellikle çilek, elma, ayva gibi ürünlerimizi kurutmaya başladık. Tesisimiz aralıksız çalışmaya devam ediyor. Kurulumunda bize destek olan kişi ve kurumlarımıza teşekkür ediyorum.

Böyle bir tesisin Ziraat Odalarının hiç birinde olmadığını beyan eden Ziraat Odası Başkanı Adem Efe “OKA’ya ceviz işleme tesisi projesi sunduk. Yüzde 90 hibe destekli bu tesisi de ilçemize kazandırma çalışmalarımız devam etmektedir. Burada soyulmuş cevizi kalibre, kalibre ayırarak çiftçimize 1 saat içinde kurutulmuş halde teslim edeceğiz. Çiftçilerimizin ceviz kurutmada yaşadıkları sıkıntıları gidereceğiz.

Burada ürettiğimiz, kuruttuğumuz ürünlerle fuarlara katılıp tanıtımını yaparak pazarımızı genişleteceğiz. Bütün tesislerimiz aynı yerde olduğu için yüksek enerji giderimiz var. Çatı güneş paneli projesi yapıyoruz. Resmi işlemlerimizi tamamladık. Yüzde 50 destekli çatı GES projemizi gerçekleştirerek enerji giderlerimiz tamamen karşılayacağız. Buraya harcanan giderleri çiftçimize destek olarak kullanacağız.

Seçim vaatlerimizin içinde bulunan yeni bir bina kazandırmak istiyoruz. Yerimizi bulduk. Kısa ve orta vadede en az 2 ya da 3 katlı Ziraat Odası inşa etmeyi amaçlıyoruz.

Önümüzdeki yılda küspe ve silaj paketleme makinemizi odamıza kazandırmayı hedefliyoruz. Bunu da çiftçimizi hizmetine çok makul fiyatta sunacağız.

Ziraat odası olarak kar amacı gütmüyoruz. Bizim kazancımız çiftçinin kazancıdır. Sadece maliyetlerimizi karşılamak için taleplerimiz olmaktadır. Bulunduğumuz makamlar hizmet makamı olması sebebiyle bizde çitçimize gece, gündüz hizmet etmek amacıyla bu projelerin peşinde koşuyoruz. Biz her zaman bir basamak daha önde olmak, çiftçimize hizmet için var gücümüzle çalışıyoruz.

Önümüzdeki 3 yıl içerisinde de çiftçilerimizin faydasına olan projelerle karşınıza çıkacağız” dedi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ