Şampiyon güreşçiler Başkan Çizikci'yi ziyaret etti.

Okuduğunuz haber
RESTORASYONU TAMAMLANAN KIŞLA KÜLTÜR MERKEZİ OLARAK KULLANILACAK

Misakımilli İlkokulu Satrançta İl ikincisi oldu.

Anasayfa   /    Kültür ve Sanat    /    Restorasyonu tamamlanan Kışla Kültür Merkezi olarak kullanılacak

Restorasyonu tamamlanan Kışla Kültür Merkezi olarak kullanılacak

Askerlerin toplanma ve sevk merkezi olarak kullanılan 150 yıllık Tarihi İskilip Redif Kışlasının restorasyonu tamamlandı. Tarihi kışla şimdi kültür merkezi olarak hizmet vermeye başladı. İlk etkinlik çocuklara yönelik sinema gösterimi ile başladı.

KÜLTÜR VE SANAT      26 Nisan 2024 - 15:42     0

Restorasyonu tamamlanan Kışla Kültür Merkezi olarak kullanılacak

İskilip Kaymakamı Ramazan Polat; “1890’lı yıllarda yapımına başlanan,1900’lü yılarda tamamlanan Tarihi Redif Kışlasındayız. Valiliğimiz ve Kaymakamlığımızın girişimleri sonucunda 2024 yılı içerisinde kullanıma açmış durumdayız.

Burası tarihi yansıtan bir alan. İskilip’in her anına şahit olmuş bir mekandayız. İskilip Kaymakamlığı olarak elimizden geldiği kadar İskilip kültürünü yansıtması amacıyla çeşitli faaliyetleri burada yapmak istiyoruz. Dün öğrencilerimize sinema gösterimi etkinliği düzenledik.

Bundan sonraki süreçte sosya-kültürel olarak İskilip’in kalkınması amacıyla çeşitli yazarlarımızı, şairlerimizi davet edeceğiz. Çeşitli oyunlarımızı ve etkinliklerimizi burada sergileyerek kültürel faaliyetler yapmayı planlıyoruz.

Mayıs ayı içerisinde Redif Kışlasını bol, bol kullanacağız. Önümüzdeki hafta bağımlılıkla mücadele semineri düzenleyeceğiz. Bu amaçlarla restore edilen bu binanın tamamlanmasında emeği olan başta Sayın valilerimize, kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza, yerel siyasetçilerimize, kimlerin emeği varsa onlara teşekkür ediyorum. Çünkü İskilip’in tarihi gün yüzüne çıkmış oldu.

Budan sonraki süreçte de hedefimizde Taş Mektep, Sakarya İlkokulu’nda restorasyonunu sağlayarak yine İskilip’in tarihinde önemli yere sahip olan bu alanların gün yüzüne çıkmasını istiyoruz.

İskilip, kadim bir şehir. Dolayısıyla bu kadim şehrin değerlerinin de insanlara gösterilmesi gerekiyor. İskilip kalesinin, İskilip Sakarya İlkokulu’nun, Redif Kışlasının, İskilip arastalarının insanlara tanıtılması gerekiyor” dedi.

Kaymakam Polat kamu kurumlarının toplantılarının sempozyum, panel, konferans gibi faaliyetlerinin de burada yapılmasını planladıklarını söyledi.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ