LÜTFÜ AKÇA DSİ GENEL MÜDÜRÜ OLDU

Okuduğunuz haber
MECLİSTE GERGİN TOPLANTI

KARAPIÇAK YAĞMUR DUASINA KATILDI

Anasayfa   /    Gündem    /    MECLİSTE GERGİN TOPLANTI

MECLİSTE GERGİN TOPLANTI

SOYLU İMZASIYLA GELEN SORUŞTURMAYA GEREK OLMADIĞINA DAİR RAPORU OKUDU.

GÜNDEM      06 Mayis 2022 - 23:34     0

 MECLİSTE GERGİN TOPLANTI

 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞININ RAPORU OKUNDU

5 Mayıs 2022 tarihinde çoğunluk sağlanamadığı için toplanamayan İskilip Belediye Meclisinin Mayıs ayı olağan toplantısı 6 Mayıs 2022 günü saat 10.00’da gerçekleştirildi.

Gergin bir ortamda gerçekleşen toplantıda Belediye Başkanı Ali Sülük muhalif üyeler tarafından kendisi, bazı meclis üyeleri ve personeller hakkında yaptıkları şikâyetler sonucu bakanlık müfettişlerinin incelemeleri sonrasında İçişleri Bakanlığının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzası ile gelen soruşturmaya gerek olmadığına dair raporu meclis üyeleri ve İskilip halkıyla paylaştı.

SÜLÜK; “TAZMİNAT DAVASI HAKKIMIZI SAKLI TUTUYORUZ”

Belediye Başkanı Ali Sülük “Bundan sonraki süreçte tarafıma, arkadaşlarıma ve belediye çalışanlarına iftira atanlar, belediye çalışmalarını engellemeye yönelik tutum sergileyenler hakkında gereken hukuki süreci başlatacağız” dedi.

SOYLU İMZASIYLA GELEN SORUŞTURMAYA GEREK OLMADIĞINA DAİR RAPORU OKUDU.

Belediye Başkanı Ali Sülük sözlerine şöyle devam etti;

“Kanun ve Yönetmelik gereği Meclisimizin ve Halkımızın bilinçlendirilmesi gerekiyor. Hakkımızda yapılan İftiralara karşılık; 30.12.2021 tarihli 369 sayılı karar numaralı ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu imzalı gelen Müfettiş Raporunu açıklayacağım. Gelen raporu özellikle Meclis Toplantısında ve bu iftiralara imza atan Meclis Üyelerinin gözüne baka baka açıklamak için istedim.

Uzun süredir hakkımızda bazı iddialarda bulunan Meclis Üyelerinin İftiraları yetkili makamlarca incelendikten sonra; benim, 3 tane Meclis Üyemiz ve 14 tane Memurumun hakkında soruşturmaya gerek kalmadığı tarafımıza gelen raporla bildirilmiştir. 

“BELEDİYE ÇALIŞMALARINI ENGELLEMEYE YÖNELİK TUTUM SERGİLEYENLER İÇİN GEREKLİ İŞLEMLERİ YAPACAĞIZ”

Bundan sonraki yasal süreçte; tarafıma, Meclis Üyesi arkadaşlarıma ve personelime karşı bu şekilde iftira atanlar hakkında, belediye çalışmalarını engellemeye yönelik tutum sergileyenler için gerekli işlemleri yapacağız” dedi.

“S” PLAKA SORUNU OY ÇOKLUĞU İLE ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU

Zabıta Müdürlüğünün Belediye Meclisine sunduğu Servis Araçları Yönetmeliği Belediye Meclisinde oy çokluğu ile kabul edildi.

Meclise Sunulan müzekkerede, “ Büyük Market, Alışveriş Merkezi, Fabrika, özel okul v.b. yerleri işleten kuruluşların kendi müşterilerini ve personellerini taşımak amacıyla yapılan ücretsiz yolcu taşımacılığı araçların kendi öz malı olmaması halinde kiralanacak servis araçlarının ‘ S ’ Plakası olması zorunludur.” Hükmü Greyder gibi yolcu taşımacılığı yapan firmalar için alınan kararla artık zorunlu olmaktan çıktı.

SÜLÜK; “ALINAN KARARLARIN HAYIRLI OLMASINI DİLERİM”

Başkan Sülük meclis toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada; “Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısını çoğunluğun katılımıyla gerçekleştirdik. Aldığımız kararların ilçemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ