Kaymakam Polat’tan Köy Ziyaretleri

Okuduğunuz haber
“PANEL VE HUGHETTE EYÜBOĞLU KÜLTÜR SANAT ÖDÜLLERİ” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

İskilip’te Eğitim Kurumu Müdürleri toplantısı yapıldı

Anasayfa   /    Kültür ve Sanat    /    “Panel ve Hughette Eyüboğlu Kültür Sanat ödülleri” etkinliği düzenlendi

“Panel ve Hughette Eyüboğlu Kültür Sanat ödülleri” etkinliği düzenlendi

İskilip Belediyesi'nin ev sahipliğinde "İskilip Kültürünü Yaşatmak: Hep Birlikte Ortak Bir Geleceğe Yönelmek" temalı panel ve Hughette Eyüpoğlu Kültür Sanat Ödülleri töreni gerçekleştirildi.

KÜLTÜR VE SANAT      13 Eylül 2025 - 23:53     0

“Panel ve Hughette Eyüboğlu Kültür Sanat ödülleri” etkinliği düzenlendi

 

Temenne Parkı Sosyal Tesisleri'nde saat 13.00'te başlayan etkinlikte, İskilip'in kültürel zenginlikleri ve gelecek nesillere aktarılması gereken değerler ele alındı.

Oturum başkanlığını Salih Bardakcı ve Sabri Çiçekci'nin üstlendiği panelde, Kaymakam Ramazan Polat, İskilip'in tarihinden gastronomisine, doğal güzelliklerinden insan birikimine kadar pek çok alanda sahip olduğu potansiyele dikkat çekti.

Programa ev sahipliği yapan Belediye Başkanı İsmail Çizikci, konuşmasında İskilip'in kültürünü koruma, restorasyon çalışmaları, hedefler ve projeler hakkında bilgiler verdi. Belediyenin fiziki ve kültürel-sanatsal alanlardaki çalışmalarını anlatan Çizikci, İskilip'in kültürel mirasını yaşatmaya yönelik kararlılıklarını vurguladı. İskilip’i her alanda geleceğe taşımak için gece gündüz çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Çizikci katılımcılara teşekkür etti.

 

Panelde, müzik öğretmeni Şükran Terzi "İskilip Düğününde Kadının Rolü" başlığıyla yöresel düğün geleneklerini ve bu özel günlerdeki kadınların yerini anlattı.

Arkeolog-Araştırmacı Yazar Ali Kılcı, "Restorasyon olgusu ve İskilip" konulu sunumunda Şeyhyavsi ve Yenicami'nin restorasyonlarının tamamlandığını, Ulucami'nin restorasyon ihalesinin yapıldığını belirterek devam eden çalışmalara dikkat çekti.

Ev hanımı ve yöresel ürünler üreticisi Hacer Yürekli ise geleneksel İskilip yemeklerinin yapımı ve sunumu hakkında katılımcılara bilgiler aktardı.

Eğitimci-yazar Hasan Ali Kalayoğlu ise İskilip'te ev ve sokakta çocuk oyunları üzerine yaptığı konuşmada, geçmişte oynanan oyunları oyuncak materyalleriyle canlandırdı.

Panele katılan Gazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, Prof. Dr. Bekir Buluç ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yılmaz Yıldırım, Prof. Dr. Şaban Çelikoğlu ve Doç. Dr. Bayram Gökbulut İskilip'in kültürel değerlerinin gelecek nesillere aktarılması konusundaki görüşlerini paylaştılar.

 

Konuşmaların ardından, sanatın ve kültürün gelişimine katkı sağlayan sanatçılar Güler Gök, Nur Zurnacı, Şükran Terzi ve Fuat Şahin'e Hughette Eyüpoğlu Kültür Sanat Ödülleri takdim edildi.

 

Etkinliğin sonunda Belediye Başkanı İsmail Çizikci, İskilip'in kültürel zenginliklerini koruma, sanata destek verme ve gençlerin sosyal yaşamını canlandırma konusundaki kararlılıklarını yineledi. "Hep birlikte daha güzel bir geleceğe yürüyoruz," diyen Başkan Çizikci, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti ve İskilip Belediyesi'nin kültürel değerleri yaşatma ve sosyal hayata katkı sağlayacak etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edeceğini belirtti.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ