Okuduğunuz haber
ÜNLÜ BESTEKARLAR İSKİLİP’TE ANILACAK

40 YILLIK BİNANIN DIŞ CEPHESİ BOYANIYOR

Anasayfa   /    Kültür ve Sanat    /    ÜNLÜ BESTEKARLAR İSKİLİP’TE ANILACAK

ÜNLÜ BESTEKARLAR İSKİLİP’TE ANILACAK

ÜNLÜ BESTEKARLAR İSKİLİP’TE ANILACAK

KÜLTÜR VE SANAT      13 Agustos 2021 - 00:27     0

ÜNLÜ BESTEKARLAR İSKİLİP’TE ANILACAK

 

ÜNLÜ BESTEKARLAR İSKİLİP’TE ANILACAK

İskilipli ünlü bestekarlar Erdoğan Berker ve Yüksel Yılmaz düzenlenecek bir konferansla İskilip’te anılacaklar.

İskilip in tanıtımı çerçevesinde Fikret Kısar tarafından düzenlenecek konferansın konuğu 2 bestekarımızı da yakından tanıyan ve birlikte olan BAİÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi İsmail Hakkı Akyoloğlu olup damadı İskiliplidir.

 

EYLÜL’DE İSKİLİP’TE DÜZENLENECEK KONFERANSTA MÜZİK DİNETİSİ DE OACAK

 

Kısar “Eylül ayı içerisinde İskilip’te düzenleyeceğimiz konferansta İsmail Hakkı hocamız Bestekarlar Erdoğan Berker ve Yüksel Yılmaz’ın hayatını tanıtacak olup aynı zamanda ud ve kemanla tanınmış eserlerinden icrada bulunacaktır.

 

ERDOĞAN BERKER’İN 90, YÜKSEL YILMAZ’IN 116 BESTESİ BULUNUYOR

 

1980’li yıllarda ödüle doymayan hemşehrimiz Berker in ‘Beni Unutma, Şarkılardan Fal Tuttum, Yunus Gibi, Bir ilkbahar Sabahı, Şarkılar Yazdım Sana, Seneler Üstüme Gelmeyin’ gibi TRT repertuarında 90 bestesi bulunmaktadır. Kısar yakın zamanda kaybettiğimiz Yüksel Yılmaz’ında TRT’ de koro şefi ve yöneticilik yaptığını belirtip 116 bestesinin bulunduğunu söyledi. Yılmaz’ın en sevilen besteleri ‘Çekemezler Sevgimizi, Ömrümü Çalan Yıllar, Yağmurlar Yağsa da Hoş, Gönlüme Gir Doğ Güneşin Gibi’ besteleri bulunup Türkiye’nin en meşhur sanatçıları tarafından seslendirilmiştir. İskilip’te Eylül ayında düzenlenecek Konferans hakkında bilgi veren AİBÜ Dr. Öğretim Üyesi İsmail Hakkı Akyoloğlu; “Bu meşhur eserler yaşanmadan bestelenemez” dedi.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ